res:
Zielona kuchnia - ponad 100 łatwych przepisów na potrawy z zielonych warzyw

Zielona kuchnia – ponad 100 łatwych przepisów na potrawy z zielonych warzyw

Dodaj komentarz

Powtarzasz swojemu dziecku, żeby jadło więcej zielonych warzyw, a ono krzywi się z niesmakiem na widok brokułów? Nie możesz się przekonać do zieleniny, mimo że wiesz, że jest zdrowa? Sprawdź wyjątkowe przepisy z książki Zielona kuchnia 24/7, a przekonasz się, że jedzenie sałat, groszku, awokado czy jarmużu nie musi być nudne i może być fascynującą, pyszną przygodą kulinarną!

Zielone warzywa w apetycznej odsłonie

Jessica Nadel, autorka wegańskiego bloga Cupcakes and kale spisała swoje tajne receptury na przemycanie zieleniny w absolutnej każdej postaci i formie. Przepisy na niebanalne i skomponowane z fantazją dania uzupełnione zostały o apetyczne zdjęcia, na widok których kubki smakowe same zaczynają pracować.

Przepisy to nie wszystko! Autorka zadbała również o tabele kaloryczności oraz spis wartości odżywczych każdej z prezentowanych potraw. Czytelnik znajdzie tu również propozycje jadłospisów, zróżnicowane ze względu na styl życia oraz informacje o najcenniejszych zielonych warzywach, które warto wprowadzić do swojego jadłospisu.

Zielone warzywa w Twojej kuchni

Co można zrobić z zielonych warzyw? Prawdziwe cuda! Awokado, groszek, pietruszkę, szpinak czy cukinię można umiejętnie wpleść do zup, past kanapkowych, burritos, muffinek, gofrów, tostów, pizzy a nawet ciast!

Autorka z lekkością wprowadza nas w świat kulinarnych niezwykłości  – bardzo czekoladowego tortu z awokado, zdrowych frytek z polenty, samosów z groszkiem lub ciasta z cytryny i pietruszki. Jessica Nadel ma głowę pełną pomysłów, a tymi najciekawszymi dzieli się z czytelnikami w swojej książce.

Dzięki przepisom z Zielonej kuchni 24/7 możesz jeść zdrowo i lekko, nie rezygnując przy tym ze słodyczy!

Zrób zieloną rewolucję w swojej kuchni i przekonaj się, że można jeść zdrowo i smacznie!

Zielona kuchnia 24/7