res:
Superżywność - jedzenie i medycyna przyszłości

Superżywność – jedzenie i medycyna przyszłości

Dodaj komentarz

Superżywność to produkty, o których można usłyszeć coraz częściej – jagody goji, młody jęczmień, nasiona chia, nasiona konopi, acai, chlorella, spirulina, czy aloes można już znaleźć w niemal każdym sklepie ze zdrową żywnością.

Dlaczego superżywność jest super? Czy warto włączyć ją do swojej diety? Jakie potrawy można z niej przygotować? Na te pytania, i wiele innych, odpowiada David Wolf w książce Superżywność – jedzenie i medycyna przyszłości

Superżywność

Właśnie na polski rynek weszła obszerna i jedyna jak dotąd publikacja na ten temat – miłośnicy zdrowego stylu życia powinni znaleźć w niej wszystko, czego jeszcze nie wiedzą o superżywnościnaturalnych, nieprzetworzonych produktach roślinnych, które są prawdziwymi bombami witaminowymi.

Już niewielka ich ilość regularnie dodawana do posiłku potrafi znacząco poprawić stan zdrowia, wzmocnić odporność, poprawić stan skóry, uregulować poziom hormonów i metabolizm. Wśród nich znajdują się takie produkty, jak olej kokosowy, noni, spirulina, acai oraz propolis, miód, pierzga i kakao.

Dlaczego warto sięgnąć po książkę Superżywność?

Czytelnik znajdzie w niej mnóstwo wartościowych informacji (książka ma blisko 400 stron;-)) m.in.:

  • Obszerny opis właściwości produktów pochodzenia pszczelego: miód, pyłek kwiatowy, pierzga i propolis.
  • Kompleksowy opis produktów podbijających rynek zdrowej żywności: aloes, spirulina i algi morskie, nasiona konopi, kokos, acai, noni, chlorella, jagody goji, kakao, maka.
  • Na końcu książki szczegółowe i czytelne tabelki z danymi na temat zawartości składników mineralnych.
  • Autor przytacza wyniki badań laboratoryjnych potwierdzających wysokie wartości odżywcze opisywanych roślin i nasion.

Książka oparta na wieloletnich doświadczeniach i osobistych obserwacjach czynionych podczas licznych podróży po całym świecie.

Zalety superżywności

Superżywność zawiera mnóstwo składników odżywczych, dlatego jej korzystny wpływ na organizm jest tak szeroki:

  • odmładza,
  • wzmacnia odporność,
  • oczyszcza organizm,
  • dodaje energii,
  • poprawia stan skóry,
  • reguluje poziom hormonów i metabolizm,
  • pozytywnie wpływa na krążenie i układ nerwowy;

O autorze:

David Wolf to znany ekspert od surowej diety i pomysłodawca ultrazdrowej czekolady w wersji raw.
– Współpracuje z „Huffington Post”, często jako ekspert udziela wywiadów mediom takim jak: Forbes, Health, USAToday, Los Angeles Times, Men’s Journal, Men’s Health, InStyle.
– Media określają go jako gwiazdę zdrowego żywienia.
– Przez ostatnie 20 lat udzielił 2500 wykładów na temat organicznego i surowego pożywienia, często wystepując w towarzystwie takich gwiazd jak Deepak Chopra, John Gray, Les Brown, Barbara DeAngelis, Brian Tracy.
– Jego największą pasją jest produkcja organicznej, surowej czekolady.

Superżywność – jedzenie i medycyna przyszłości