Pieczywo bezglutenowe według Pięciu Przemian

Pieczywo bezglutenowe według Pięciu Przemian

Na polskim rynku właśnie ukazała się kolejna ciekawa nowość kulinarna, W piekarni Pięciu Przemian, czyli przepisy na pyszne i zdrowe pieczywo. Anna Czelej, specjalistka od gotowania według Pięciu Przemian oraz autorka bestsellerowych książek z serii W kuchni Pięciu Przemian, tym razem wychodzi naprzeciw miłośnikom pieczywa. W niniejszej publikacji prezentuje przepisy na chleby, bułki, tarty, krakersy. […]

Zielona kuchnia - ponad 100 łatwych przepisów na potrawy z zielonych warzyw

Zielona kuchnia – ponad 100 łatwych przepisów na potrawy z zielonych warzyw

Powtarzasz swojemu dziecku, żeby jadło więcej zielonych warzyw, a ono krzywi się z niesmakiem na widok brokułów? Nie możesz się przekonać do zieleniny, mimo że wiesz, że jest zdrowa? Sprawdź wyjątkowe przepisy z książki Zielona kuchnia 24/7, a przekonasz się, że jedzenie sałat, groszku, awokado czy jarmużu nie musi być nudne i może być fascynującą, […]

Domowa kapusta kiszona - przepis

Domowa kapusta kiszona – przepis

Szukasz przepisu na domową kapustę kiszoną? Być może ten przypadnie ci do gustu. Jest prosty i szybki w wykonaniu, a efekty smakowite. Dlaczego warto dodać kapustę do swojej diety? Zawiera ona witaminy (m.in. C, E, P, B6) oraz składniki mineralne. Koi układ nerwowy, wzmacnia system odpornościowy, a nawet jest stosowana w profilaktyce raka. Sok z […]

Jak rozpoznać naturalnie dojrzałe pomarańcze?

Jak rozpoznać naturalnie dojrzałe pomarańcze?

Niechaj tytuł tego artykułu Cię nie zwiedzie – nie będę pisać o banałach, że niedojrzały owoc jest zielony. Zdradzę natomiast pewne ważne informacje, o których producenci żywności niechętnie będą mówić… Krótka historia sztucznego dojrzewania pomarańczy  Jeszcze w XIX wieku ludzie nie mieli problemu z odróżnieniem pomarańczy dojrzałej od niedojrzałej: dojrzała była pomarańczowa, niedojrzała – zielona. […]

Letni koktajl z nasionami chia i borówkami - bardzo odżywczy!

Letni koktajl z nasionami chia i borówkami – bardzo odżywczy!

Szybki, lekki i pełny składników odżywczych posiłek? Te wszystkie wymagania spełni letni koktajl z nasionami chia i borówkami! Letni koktajl z nasionami chia i borówkami Składniki 1 szklanka wody 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z jabłek 2 łyżki stołowe nasion chia 1/2 dojrzałego banana 1 i 1/2 szklanki świeżych lub mrożonych czarnych borówek 1/2 szklanki […]

Przepis na żurek według Pięciu Przemian - nie tylko na święta

Przepis na żurek według Pięciu Przemian – nie tylko na święta

Dziś prezentujemy kolejny przepis, który może przydać się na świąteczne ucztowanie – żurek według Pięciu Przemian. Więcej przepisów na święta (i nie tylko) znajdziesz na naszej zaprzyjaźnionej stronie – www.wkuchnipieciuprzemian.pl. Przepis na żurek Składniki: O – 1 litr wrzątku, ½ łyżeczki lubczyku, ½ łyżeczki tymianku, 1 liść laurowy Z – 1 łyżeczka masła, 1 kg […]

Zima w kuchni Pięciu Przemian i przepis na zupę z kaszą jaglaną

Zima w kuchni Pięciu Przemian i przepis na zupę z kaszą jaglaną

Lada dzień będzie dostępna kolejna książka z serii W kuchni Pięciu Przemian. „Zima w kuchni Pięciu Przemian” jest przebogata w przepisy na dania rozgrzewające organizm od środka w tę najchłodniejszą porę roku. W najnowszej książce Anny Czelej znajdziemy mnóstwo przepisów na zimowe zupy, sałatki i surówki, dania główne, dania z warzyw typowo zimowych, jak również […]

Zupa krem z kurek według Lata w kuchni Pięciu Przemian

Zupa krem z kurek według Lata w kuchni Pięciu Przemian

W sprzedaży jest dostępna kolejna książka z serii Gotowanie według Pięciu Przemian – „Lato w kuchni Pięciu Przemian”. Anna Czelej odsłania przed nami kolejne przepisy na zdrowe i smaczne potrawy.  „Lato w kuchni Pięciu Przemian” to ponad 100 przepisów z wykorzystaniem sezonowych, wegetariańskich, a także bezglutenowych składników, które powinny znaleźć się w twoim letnim menu. […]

Pasta z natki pietruszki według Pięciu Przemian.

Pasta z natki pietruszki według Pięciu Przemian.

Dziś mamy bardzo praktyczną propozycję kulinarną – pastę z natki pietruszki według kuchni Pięciu Przemian. Pasta jest szybka w wykonaniu, idealna do kanapek. Świetnie smakuje w połączeniu z kozim serem. Pamiętajmy, że kuchnia Pięciu Przemian zaleca dodawanie składników w ścisłej kolejności – takiej, jak jest podana w przepisie.