res:
Pieczywo bezglutenowe według Pięciu Przemian

Pieczywo bezglutenowe według Pięciu Przemian

Dodaj komentarz

Na polskim rynku właśnie ukazała się kolejna ciekawa nowość kulinarna, W piekarni Pięciu Przemian, czyli przepisy na pyszne i zdrowe pieczywo.

Anna Czelej, specjalistka od gotowania według Pięciu Przemian oraz autorka bestsellerowych książek z serii W kuchni Pięciu Przemian, tym razem wychodzi naprzeciw miłośnikom pieczywa. W niniejszej publikacji prezentuje przepisy na chleby, bułki, tarty, krakersy. Książka obfituje również w przepisy bezglutenowe – znajdziemy w niej ponad 60 przepisów na bezglutenowe pieczywo i przekąski.

Pieczywo bezglutenowe według Pięciu Przemian

Chleb zawsze był, jest i będzie naszym podstawowym pokarmem, wiele z nas nie może obejść się bez świeżego pieczywa z chrupiąca skórką. Jednak ostatnio, gdy nigdy nie wiadomo, co znajduje się w składzie kupnego pieczywa, coraz popularniejsze staje się samodzielne wypiekanie chleba. Warto poświęcić chwilę na zgłębienie tajemniczych receptur, by cieszyć się świeżym, aromatycznym i zdrowym, samodzielnie przygotowanym pieczywem.

Chleb dyniowy, chleb na zakwasie gryczanym, bułeczki jaglane z sezamem, chleb żytni na drożdżach, a także tarta z bakłażanem, krakersy z amarantusem lub podpłomyki ryżowe… te przepisy to propozycje nie tylko dla osób na diecie bezglutenowej. To przepisy dla każdego, kto chciałby, aby zdrowe i pyszne pieczywo bezglutenowe gościło na jego stole.

Rozsmakuj się w domowych wypiekach prosto z piekarni Pięciu Przemian!

pieczywo bezglutenowe