res:
Pasta z natki pietruszki według Pięciu Przemian.

Pasta z natki pietruszki według Pięciu Przemian.

Dodaj komentarz

Dziś mamy bardzo praktyczną propozycję kulinarną – pastę z natki pietruszki według kuchni Pięciu Przemian. Pasta jest szybka w wykonaniu, idealna do kanapek. Świetnie smakuje w połączeniu z kozim serem. Pamiętajmy, że kuchnia Pięciu Przemian zaleca dodawanie składników w ścisłej kolejności – takiej, jak jest podana w przepisie.

Składniki:

D – 2 łyżki świeżej natki pietruszki, 1 łyżka świeżej melisy, 2 łyżki śmietany

O – 1/2 łyżeczki świeżego lub suszonego tymianku

Z – 1 łyżka oliwy

M – 1 łyżka oregano

W – sól do smaku

Wykonanie:

Dodać wszystkie składniki w podanej kolejności. Dokładnie zmiksować. Smacznego 🙂

Przepis pochodzi z książki „Lato w kuchni Pięciu Przemian Anny Czelej.

Lato w kuchni Pięciu Przemian