res:
Pasta z natki pietruszki według Pięciu Przemian.

Pasta z natki pietruszki według Pięciu Przemian.

Dodaj komentarz

DziÅ› mamy bardzo praktycznÄ… propozycjÄ™ kulinarnÄ… – pastÄ™ z natki pietruszki wedÅ‚ug kuchni PiÄ™ciu Przemian. Pasta jest szybka w wykonaniu, idealna do kanapek. Åšwietnie smakuje w poÅ‚Ä…czeniu z kozim serem. PamiÄ™tajmy, że kuchnia PiÄ™ciu Przemian zaleca dodawanie skÅ‚adników w Å›cisÅ‚ej kolejnoÅ›ci – takiej, jak jest podana w przepisie.

Składniki:

D – 2 łyżki świeżej natki pietruszki, 1 łyżka świeżej melisy, 2 łyżki śmietany

O – 1/2 łyżeczki świeżego lub suszonego tymianku

Z – 1 łyżka oliwy

M – 1 łyżka oregano

W – sól do smaku

Wykonanie:

Dodać wszystkie składniki w podanej kolejności. Dokładnie zmiksować. Smacznego 🙂

Przepis pochodzi z książki „Lato w kuchni PiÄ™ciu Przemian Anny Czelej.

Lato w kuchni Pięciu Przemian