res:
Naturalna czekolada rozkoszą dla zmysłów...

Naturalna czekolada rozkoszą dla zmysłów…

Dodaj komentarz

Czy słyszałeś, że czekolada może być zdrowa? I nawet potwierdzają to badania naukowe… Jednak trzeba wyraźnie zaznaczyć, że owy dobroczynny wpływ dotyczy tylko i wyłącznie prawdziwej, naturalnej czekolady, nie wersji, która została stworzona na bazie półproduktów z  dodatkiem aromatów, emulgatorów i ulepszaczy. Czy istnieje zdrowa alternatywa? Owszem! Zapraszamy do zapoznania się z naturalnymi czekoladami, które niedawno trafiły do naszej oferty.

Możemy poszczycić się czekoladami deserowymi, mlecznymi oraz czekoladą do picia. Każda tabliczka jest wyrabiana ręcznie, w tradycyjny sposób z najwyższej jakości ziarna kakaowca. Krótko mówiąc – warte uwagi.

Zalety zdrowej czekolady:

– Jedzenie czekolady gwarantuje wydzielanie się endorfin – hormonów szczęścia.

– Czekolada zawiera potas, żelazo, fosfor, cynk, miedź.

– Czekolada zawiera przeciwutleniacze chroniące nasze komórki przed uszkodzeniami i starzeniem.

– Naturalna czekolada nie tuczy (przynajmniej w niewielkich ilościach)! Osoby będące na diecie mogą pozwolić sobie na małe porcje czekolady zaspokajając tym samym pragnienie na słodkości i nie sięgając po tuczące smakołyki.

– Naturalna czekolada działa korzystnie na zęby – zawarte w czekoladzie kakao hamuje rozwój bakterii wytwarzających kwasy, które trawią nasze zęby.

A oto kilka czekoladowych propozycji 😉

Naturalna czekolada do picia Czekoladowe Espresso z imbirem. Idealna propozycja na jesienne i zimowe wieczory. Czekoladowe Espresso to prawdziwa, zrobiona bezpośrednio z ziarna kakaowca, gęsta, gorąca czekolada. Czekoladowe Espresso nazywane jest również kubeczkiem szczęścia. W składzie są tylko trzy składniki: ziarno kakao, cukier trzcinowy i imbir.

 

Naturalna czekolada mleczna z nerkowcem i dynią. Słodkawe orzechy nerkowca i pestki z dyni połączone z pyszną, mleczną czekoladą. Oto nasza propozycja na jesień! Skład: cukier, masło kakaowe, prażone ziarno kakao, mleko w proszku, orzechy nerkowca, pestki z dyni.

Naturalna czekolada deserowa z Ekwadoru z wanilią i mlekiem. Ta czekolada to wyjątkowa kompozycja mleka, dużej porcji kakao (60%) i naturalnej laski wanilii. Dzięki długiemu procesowi konszowania wanilia w pełni oddaje swoje najcenniejsze walory smakowe i aromatyczne.

Czekoladowe serce z truskawkami. Czekolada wyróżnia się dużą ilością kakao (44%) oraz dużymi kawałkami truskawek. Sympatyczny prezent nie tylko na Walentynki.

ZOBACZ WIĘCEJ >>> naturalnych czekolad