res:
Co by było, gdyby zwierzęta jadły fast-foody - filmik

Co by było, gdyby zwierzęta jadły fast-foody – filmik

2 komentarze

Żywność typu fast-food zadziwia minimalną ilością składników odżywczych i wieloma niezdrowymi dodatkami. Mimo to restaurację ze słynnym logo McDonalds’a można spotkać nawet w odległym zakątku świata. Najzdrowszy jest umiar, jednak jak jest bez umiaru? Oto krótki filmik ilustrujący w zabawny sposób co by było, gdyby zwierzęta jadły fastfoody:

 Kilka faktów o fast foodach:

1. Wszystko, co da się usmażyć (frytki, mięso do hamburgerów, ciastka) jest smażone w głębokim tłuszczu, wielokrotnie używanym (jak często? To wiedzą chyba tylko pracownicy).

2. Mięso z fast-foodowych sieciówek jest wielokrotnie mielone, natomiast zawartość mięsa w mięsie jest nikła – większość stanowią przemielone skóry, chrząstki i inne odpady.

3. Fast-foody zawierają dużo cholesterolu, głównymi „przyprawami” są glutaminian sodu oraz sól.

4. Pseudo-jedzenie jest przesycone barwnikami, spulchniaczami, polepszaczami zapachu, smaku i wyglądu.

5. Jeden zestaw (frytki + słodki napój + hamburger) to aż 1000 kcal!

Tagi: