res:

Super żywność

Superżywność - jedzenie i medycyna przyszłości

Superżywność – jedzenie i medycyna przyszłości

Superżywność to produkty, o których można usłyszeć coraz częściej – jagody goji, młody jęczmień, nasiona chia, nasiona konopi, acai, chlorella, spirulina, czy aloes można już znaleźć w niemal każdym sklepie ze zdrową żywnością. Dlaczego superżywność jest super? Czy warto włączyć ją do swojej diety? Jakie potrawy można z niej przygotować? Na te pytania, i wiele […]

Właściwości chlorelli, o których mogłeś jeszcze nie słyszeć.

Właściwości chlorelli, o których mogłeś jeszcze nie słyszeć.

Na rynku jest wiele różnych suplementów diety. Wśród nich możemy znaleźć prawdziwe „perełki” o szerokim spektrum działania i obecności wielu składników odżywczych. Oto jeden z takich suplementów – chlorella, czyli alga słodkowodna. Chlorella jest nie tylko jest bogata w witaminy i minerały (a jest ich naprawdę wiele, o czym piszę poniżej). Jako jedna z nielicznych […]

Green Magma - zielona rewolucja w jadłospisie

Green Magma – zielona rewolucja w jadłospisie

Światowej dziś sławy japoński lekarz i farmaceuta, Yoshihide Hagiwara stworzył w Osace największy w Japonii koncern produkujący lekarstwa. Nigdy nie zrezygnował jednak z prowadzenia własnych badań nad nowymi leczniczymi preparatami. Zajęty intensywną pracą na rzecz zdrowia innych, zaniedbał własne. W wieku lat 38 praktycznie stał się wrakiem człowieka. Miał siwe włosy, wypadły mu zęby, a […]

Różnica między różnymi preparatami z młodego jęczmienia

Różnica między różnymi preparatami z młodego jęczmienia

Różnica między sokiem wyciśniętym z trawy jęczmiennej a napojem z mielonej trawy jęczmiennej Na rynku zielonej żywności istnieją dwa podstawowe rodzaje napojów z trawy jęczmiennej. Pierwszy, to taki, który powstaje poprzez wytłoczenie soku z trawy, usunięcie błonnika i następnie natychmiastowe wysuszenie w temperaturze do 31 stopni Celsjusza w suszarce pod ciśnieniem w czasie nie przekraczającym […]

Twórca zielonego soku

Twórca zielonego soku

Dr. Yoshihide Hagiwara– światowej sławy naukowiec, twórca i przedsiębiorca, absolwent Uniwersytetu Kumamoto w Japonii z tytułem farmakolog. Dr. Hagiwara został właścicielem wiodącej japońskiej Firmy farmaceutycznej Yamashiro i opracował pond 200 leków chemicznych.